augusztus 28, 2024

Tartalom

Képernyőkép készítése Windows-on

A Windows Nyomtatóképernyő billentyű

A legegyszerűbb módja a képernyőkép készítésének a Windows rendszerekben a Nyomtatóképernyő (Print Screen) billentyű használata. Amikor megnyomod ezt a billentyűt, a teljes képernyő tartalma másolódik a vágólapra. Ezt követően a képet beillesztheted egy képszerkesztő programba, például a Paint-be, és elmentheted.

A Windows Snipping Tool

A Windows 10 és 11 operációs rendszerekben elérhető egy hasznos eszköz, a Snipping Tool, amely lehetővé teszi a képernyő részleteinek rögzítését. A Snipping Tool segítségével kiválaszthatod a képernyő egy adott területét, és azt mentheted el képfájlként. Ez praktikus lehet, ha csak egy adott ablakot vagy a képernyő egy részét szeretnéd megörökíteni.

A Windows Nyomtatóképernyő + Paint

Egy másik lehetőség a Nyomtatóképernyő billentyű és a Paint program kombinálása. Miután megnyomod a Nyomtatóképernyő billentyűt, nyisd meg a Paint programot, és illeszd be a vágólapról a képet. Ezután szerkesztheted, körülvághatod és elmentheted a képernyőképet.

Képernyőkép készítése macOS-en

A macOS Képernyőkép alkalmazás

A macOS operációs rendszerben a Képernyőkép alkalmazás segítségével készíthetsz képernyőképeket. Megnyomhatod a Command + Shift + 3 billentyűkombinációt a teljes képernyő rögzítéséhez, vagy a Command + Shift + 4 billentyűkombinációt, hogy kiválaszthass egy adott területet. A készült képernyőképek alapértelmezés szerint a Képek mappába kerülnek.

A macOS Képernyőkép alkalmazás további funkciói

  • Időzített képernyőkép készítése: A Command + Shift + 5 billentyűkombináció megnyitja a Képernyőkép alkalmazás menüjét, ahol beállíthatod, hogy a kép 5 vagy 10 másodperc múlva készüljön el.
  • Képernyőkép rögzítése videóként: A Képernyőkép alkalmazás lehetővé teszi a képernyő rögzítését videóként is. Ezt a funkciót a Command + Shift + 5 billentyűkombinációval érheted el.
  • Képernyőkép szerkesztése: A Képernyőkép alkalmazás egyszerű szerkesztési lehetőségeket kínál, mint például a körülvágás, a rajzolás vagy a szöveg hozzáadása a képhez.

Képernyőkép készítése Linuxon

A GNOME Képernyőkép alkalmazás

A legtöbb Linux disztribúció tartalmazza a GNOME asztali környezetet, amely saját Képernyőkép alkalmazással rendelkezik. Ezt a programot a Nyomtatóképernyő billentyű megnyomásával vagy a Képernyőkép ikon kiválasztásával indíthatod el. A GNOME Képernyőkép alkalmazás lehetővé teszi a teljes képernyő, egy adott ablak vagy egy kiválasztott terület rögzítését.

A KDE Spectacle alkalmazás

A KDE asztali környezetet használó Linux disztribúciókban a Spectacle alkalmazás segít a képernyőképek készítésében. A Spectacle hasonló funkciókat kínál, mint a GNOME Képernyőkép, beleértve a teljes képernyő, egy adott ablak vagy egy kiválasztott terület rögzítését. A Spectacle-t a Nyomtatóképernyő billentyű megnyomásával vagy a program elindításával használhatod.

Egyéb Linux képernyőkép-készítő eszközök

  • Shutter: Egy népszerű, nyílt forráskódú képernyőkép-készítő eszköz Linuxra, amely számos speciális funkciót kínál, például a késleltetett képrögzítést vagy a beépített szerkesztési lehetőségeket.
  • Flameshot: Egy modern, könnyen használható képernyőkép-készítő eszköz, amely támogatja a rajzolást, a szöveg hozzáadását és a képek megosztását.
  • scrot: Egy parancssori képernyőkép-készítő eszköz Linuxra, amely egyszerű, de hatékony megoldást nyújt a képernyőképek rögzítésére.

Képernyőkép szerkesztése és megosztása

Képernyőkép szerkesztése

Miután elkészítetted a képernyőképet, gyakran szükség lehet annak szerkesztésére. Erre számos képszerkesztő program áll rendelkezésre, mint például a Paint, a GIMP vagy a Photoshop. Ezekkel a programokkal körülvághatod a képet, hozzáadhatsz szöveget, rajzolhatsz rá, vagy akár további elemeket is beilleszthetsz.

Képernyőkép megosztása

Miután elkészítetted és szerkesztetted a képernyőképet, szeretnéd azt megosztani másokkal. Erre több lehetőség is van:

  • Feltöltés felhőalapú tárolóba, például Google Drive, Dropbox vagy OneDrive, és megosztás a kapott linkkel.
  • Feltöltés képmegosztó szolgáltatásokba, mint a Imgur, Flickr vagy a Pinterest, és megosztás a generált linkkel.
  • Beágyazás a képet tartalmazó weboldalba vagy dokumentumba.
  • Elküldés e-mailben vagy üzenetküldő alkalmazásokon keresztül.

A képernyőképek megosztása hasznos lehet, ha meg szeretnéd mutatni másoknak, mit látsz a képernyőn, vagy ha segítségre van szükséged egy adott probléma megoldásában.

Hogyan kell print screenelni

Képernyőkép készítése Windows-on

A Windows beépített képernyőkép-készítő eszköze

A Windows operációs rendszer számos beépített eszközt kínál a képernyőképek készítéséhez. Az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban használt módszer a Nyomtatóképernyő (Print Screen) billentyű használata. Amikor megnyomod ezt a billentyűt, a teljes képernyő tartalma a vágólapra kerül, ahonnan aztán egy képszerkesztő programba másolhatod és elmentheted.

Képernyőkép készítése a Nyomtatóképernyő billentyűvel

  1. Nyomd meg a Nyomtatóképernyő (Print Screen) billentyűt a billentyűzeten. Ez a billentyű általában a jobb felső sarokban található.
  2. Nyisd meg a képszerkesztő programodat, például a Paint-et vagy a Képszerkesztőt.
  3. Válaszd a Szerkesztés > Beillesztés menüpontot, vagy használd a Ctrl+V billentyűkombinációt a képernyőkép beillesztéséhez.
  4. Mentsd el a képet a kívánt formátumban (például PNG, JPEG) a számítógépedre.

Képernyőkép készítése a Windows Nyomtatóképernyő eszközzel

A Windows 10-ben és újabb verziókban található egy dedikált képernyőkép-készítő eszköz, a Nyomtatóképernyő (Print Screen) alkalmazás. Ez a program lehetővé teszi a képernyőkép készítését, szerkesztését és megosztását.

  1. Nyisd meg a Nyomtatóképernyő alkalmazást a Start menüből vagy a keresőmezőből.
  2. Kattints a Képernyőkép készítése gombra, vagy használd a Windows+Shift+S billentyűkombinációt.
  3. Válaszd ki a képernyő kívánt részét a megjelenő kijelölési eszközzel.
  4. A kép automatikusan a vágólapra kerül, ahonnan aztán beillesztheted egy képszerkesztő programba vagy közvetlenül megoszthatod.

Képernyőkép készítése a Windows Snipping Tool segítségével

A Windows Snipping Tool egy másik beépített eszköz, amely lehetővé teszi a képernyőkép készítését, szerkesztését és megosztását.

  1. Nyisd meg a Snipping Tool alkalmazást a Start menüből vagy a keresőmezőből.
  2. Kattints a Új képernyőkép gombra, vagy használd a Windows+Shift+S billentyűkombinációt.
  3. Válaszd ki a képernyő kívánt részét a megjelenő kijelölési eszközzel.
  4. A kép automatikusan a vágólapra kerül, ahonnan aztán beillesztheted egy képszerkesztő programba vagy közvetlenül megoszthatod.

Képernyőkép készítése a Windows Game Bar segítségével

A Windows 10 és újabb verziók beépített Game Bar funkciója lehetővé teszi a képernyőkép készítését játék közben vagy más alkalmazásokban.

  1. Nyomd meg a Windows+G billentyűkombinációt a Game Bar megnyitásához.
  2. Kattints a Képernyőkép gombra a Game Bar menüben.
  3. A kép automatikusan a Képek mappába kerül a számítógépeden.

Képernyőkép készítése harmadik féltől származó eszközökkel

A Windows operációs rendszer mellett számos harmadik féltől származó képernyőkép-készítő eszköz is elérhető, amelyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak, mint például:

  • Teljes képernyő rögzítése videóként
  • Képernyőkép készítése meghatározott időközönként
  • Képernyőkép készítése kijelölt ablakról vagy területről
  • Beépített szerkesztési és annotálási lehetőségek
  • Közvetlen megosztás közösségi médiában vagy felhőszolgáltatásokban

Néhány népszerű harmadik féltől származó képernyőkép-készítő eszköz a Windows-on:

  • ShareX
  • PicPick
  • Lightshot
  • Greenshot
  • Snagit

Ezek az eszközök általában ingyenesen vagy fizetős verzióban érhetők el, és különböző funkciókat és lehetőségeket kínálnak a képernyőképek készítéséhez, szerkesztéséhez és megosztásához.

Képernyőkép készítése macOS-en

A macOS-en elérhető képernyőkép-készítő eszközök

A macOS operációs rendszer számos beépített lehetőséget kínál a képernyőképek készítésére. A legegyszerűbb és leggyakrabban használt módszer a billentyűparancsok használata, de ezen kívül több speciális alkalmazás is rendelkezésre áll, amelyek további funkciókat biztosítanak.

Képernyőkép készítése billentyűparancsokkal

A macOS-en a legegyszerűbb módja a képernyőkép készítésének a billentyűparancsok használata. A következő billentyűkombinációk állnak rendelkezésre:

  • Command + Shift + 3: A teljes képernyő mentése.
  • Command + Shift + 4: Kijelölés készítése a képernyőről.
  • Command + Shift + 4, majd Space: Az aktív ablak mentése.

A képernyőképek alapértelmezés szerint a macOS Képek alkalmazásban nyílnak meg, és a Képek mappa alatt kerülnek mentésre a Képernyőképek almappában.

Képernyőkép készítése a Képernyőkép alkalmazással

A macOS Képernyőkép alkalmazása további lehetőségeket kínál a képernyőképek készítésére és szerkesztésére. Az alkalmazás elindítható a Spotlight keresővel, a Launchpad-ről vagy a Alkalmazások mappából.A Képernyőkép alkalmazás fő funkciói:

  • Teljes képernyő mentése: A teljes képernyő pillanatfelvételének készítése.
  • Kijelölés mentése: Egy kiválasztott terület mentése.
  • Ablak mentése: Az aktív ablak mentése.
  • Időzített felvétel: Késleltetett képernyőkép készítése.
  • Szerkesztés: A készített képernyőképek egyszerű szerkesztése, például rajzolás, szöveg hozzáadása, méretek módosítása.
  • Megosztás: A képernyőképek megosztása más alkalmazásokkal, e-mailben, üzenetküldésben vagy felhőszolgáltatásokban.

Harmadik féltől származó képernyőkép-készítő alkalmazások

A macOS-en számos harmadik féltől származó képernyőkép-készítő alkalmazás is elérhető, amelyek további funkciókat biztosítanak. Néhány népszerű példa:

  • Lightshot: Egyszerű és gyors képernyőkép-készítő eszköz, amely lehetővé teszi a képek azonnali megosztását.
  • Monosnap: Fejlett képernyőkép-készítő alkalmazás, amely támogatja a képek annotálását, szerkesztését és felhőbe történő feltöltését.
  • Skitch: Az Evernote által fejlesztett alkalmazás, amely lehetővé teszi a képernyőképek szerkesztését, annotálását és megosztását.

Ezek az alkalmazások általában több funkciót kínálnak, mint a macOS beépített képernyőkép-készítő eszközei, és lehetővé teszik a képernyőképek további szerkesztését, annotálását és megosztását.

Képernyőkép mentési beállítások

A macOS-en a képernyőképek alapértelmezett mentési helye a Képek mappa Képernyőképek almappája. Azonban a mentési beállításokat módosíthatjuk a Rendszerbeállítások > Képernyőkép menüpontban.Itt lehetőség van a következő beállítások módosítására:

  • Mentési hely: Megadhatjuk, hogy a képernyőképek hova kerüljenek mentésre a fájlrendszerben.
  • Fájlnév-formátum: Beállíthatjuk, hogy a képernyőképek milyen fájlnév-formátummal kerüljenek mentésre (például „Képernyőkép 2023-04-12 1356”).
  • Mentési formátum: Kiválaszthatjuk, hogy a képernyőképek PNG, JPEG vagy TIFF formátumban kerüljenek mentésre.

Ezek a beállítások lehetővé teszik, hogy a képernyőképek a felhasználói igényeknek megfelelően kerüljenek mentésre.

Képernyőkép készítése a macOS-en – Összegzés

A macOS operációs rendszer számos lehetőséget kínál a képernyőképek készítésére, mind beépített billentyűparancsok, mind dedikált alkalmazások formájában. A legegyszerűbb módszer a billentyűparancsok használata, de a Képernyőkép alkalmazás további funkciókat biztosít, mint a kijelölés mentése, időzített felvétel és a képek szerkesztése. Emellett harmadik féltől származó alkalmazások is elérhetők, amelyek még több lehetőséget kínálnak a képernyőképek készítésére és megosztására.A macOS-en a képernyőképek alapértelmezés szerint a Képek mappa Képernyőképek almappájában kerülnek mentésre, de a mentési beállítások módosításával a felhasználói igényeknek megfelelően testreszabhatjuk a mentési folyamatot.

Képernyőkép készítése Linuxon

A képernyőkép készítés alapjai Linuxon

A Linux operációs rendszer számos lehetőséget kínál a képernyőkép készítésére. Függetlenül attól, hogy milyen disztribúciót használsz, általában beépített eszközök állnak rendelkezésre a képernyőkép rögzítéséhez. Ebben a részben áttekintjük a leggyakrabban használt módszereket és eszközöket a képernyőkép készítésére Linuxon.

Képernyőkép készítése a terminálból

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a képernyőkép készítésére a terminál használata. A legtöbb Linux disztribúció rendelkezik beépített parancsokkal, amelyek lehetővé teszik a képernyőkép rögzítését a terminálból. Néhány gyakran használt parancs:

  • scrot – Egy népszerű képernyőkép készítő eszköz, amely könnyen használható a terminálból.
  • gnome-screenshot – A GNOME asztali környezet beépített képernyőkép készítő eszköze.
  • KDE-screenshot – A KDE asztali környezet beépített képernyőkép készítő eszköze.
  • import – A ImageMagick képszerkesztő csomag része, amely lehetővé teszi a képernyőkép készítését a terminálból.

Ezeket a parancsokat egyszerűen beírhatod a terminálba, és a képernyőkép azonnal el is készül. Lehetőség van a kép mentési helyének és nevének megadására is.

Képernyőkép készítése grafikus felületről

Sok Linux disztribúció grafikus felhasználói felülettel (GUI) rendelkezik, amely szintén lehetővé teszi a képernyőkép készítését. Ezek az eszközök általában egyszerűen használhatók, és lehetővé teszik a képernyőkép készítését, szerkesztését és megosztását.Néhány gyakran használt grafikus képernyőkép készítő eszköz:

  • GNOME Screenshot – A GNOME asztali környezet beépített képernyőkép készítő eszköze.
  • KDE Spectacle – A KDE asztali környezet beépített képernyőkép készítő eszköze.
  • Flameshot – Egy népszerű, nyílt forráskódú képernyőkép készítő eszköz, amely számos funkciót kínál.
  • Shutter – Egy sokoldalú képernyőkép készítő eszköz, amely lehetővé teszi a képek szerkesztését és megosztását is.

Ezek az eszközök általában egy rendszertálca ikonra vagy menüpontra kattintva indíthatók el, és lehetővé teszik a képernyőkép készítését, szerkesztését és mentését.

Képernyőkép készítése billentyűparancsokkal

Sok Linux disztribúció támogatja a billentyűparancsok használatát a képernyőkép készítéséhez. Ezek a billentyűkombinációk lehetővé teszik a gyors és kényelmes képernyőkép készítést anélkül, hogy grafikus eszközöket kellene használni.Néhány gyakran használt billentyűparancs a képernyőkép készítésére:

  • Print Screen – A legtöbb Linux disztribúció támogatja a Print Screen billentyű használatát a teljes képernyő rögzítéséhez.
  • Alt + Print Screen – Ezzel a billentyűkombinációval csak az aktív ablakot lehet rögzíteni.
  • Shift + Print Screen – Ezzel a billentyűkombinációval kijelölhető a rögzítendő terület.
  • Ctrl + Print Screen – Ezzel a billentyűkombinációval a képernyőkép közvetlenül a vágólapra kerül.

A billentyűparancsok használata gyors és kényelmes módja a képernyőkép készítésének, különösen, ha gyakran van szükség erre a funkcióra.

Képernyőkép készítése szkriptekkel

Ha több képernyőképre van szükséged, vagy automatizálni szeretnéd a folyamatot, akkor érdemes lehet szkripteket használni. A Linux rendszerek lehetővé teszik a képernyőkép készítés automatizálását, akár egy egyszerű Bash szkript segítségével.Egy példa Bash szkript a képernyőkép készítésére:„`bash#!/bin/bash# Képernyőkép készítése a teljes képernyőrőlscrot ‘/path/to/screenshots/%Y-%m-%d_%H-%M-%S.png’# Képernyőkép készítése az aktív ablakról# xdotool getactivewindow | xargs scrot ‘/path/to/screenshots/%Y-%m-%d_%H-%M-%S_window.png’# Képernyőkép készítése kijelölt területről# scrot -s ‘/path/to/screenshots/%Y-%m-%d_%H-%M-%S_selection.png’„`Ezzel a szkripttel a képernyőkép a teljes képernyőről készül, de a kommentezett sorokat kikommentezve más módszereket is használhatsz.A szkript futtatásával automatikusan készülnek a képernyőképek a megadott elérési úton és fájlnévvel.

Képernyőkép készítése speciális esetekben

Néhány speciális esetben további eszközökre lehet szükség a képernyőkép készítéséhez Linuxon. Például:

  • Videó rögzítése – Ha videót szeretnél készíteni a képernyőről, akkor érdemes olyan eszközöket használni, mint a FFmpeg vagy a OBS Studio.
  • Scrollozható képernyőképek – Ha egy teljes weboldal vagy hosszú dokumentum képét szeretnéd rögzíteni, akkor olyan eszközöket használhatsz, mint a Webpage Screenshot vagy a Ksnip.
  • Távoli gépek képernyőképe – Ha egy távoli gép képernyőjét szeretnéd rögzíteni, akkor SSH-n keresztül vagy távoli asztali kapcsolaton keresztül teheted meg.

Ezek a speciális esetek további lehetőségeket kínálnak a képernyőkép készítésére Linuxon, attól függően, hogy milyen célra van szükséged a képernyőképre.

Képernyőkép szerkesztése és megosztása

Miután elkészítetted a képernyőképet, gyakran szükség lehet annak szerkesztésére és megosztására. Linux rendszereken számos képszerkesztő eszköz áll rendelkezésre, mint például a GIMP, Krita vagy a Pinta.Ezekkel az eszközökkel a képernyőképeket könnyen szerkeszthetjük, például körberajzolhatjuk a fontos részeket, szöveget adhatunk hozzá, vagy éppen kivághatjuk a kép egy részét.A megosztás is egyszerű lehet, akár e-mailben, felhőszolgáltatáson keresztül vagy közösségi médiában. Sok Linux disztribúció beépített megosztási funkciókat kínál a képernyőképekhez.Összességében a Linux operációs rendszer számos lehetőséget kínál a képernyőkép készítésére, legyen szó a terminálból, grafikus felületről, billentyűparancsokról vagy akár szkriptekről. Ezek a módszerek rugalmasságot és hatékonyságot biztosítanak a képernyőképek rögzítéséhez és megosztásához.

Képernyőkép szerkesztése és megosztása

A képernyőkép készítés alapjai

A képernyőkép készítés egy hasznos eszköz, amely lehetővé teszi, hogy megörökítsük a képernyőn látható tartalmat. Legyen szó akár egy fontos dokumentumról, egy érdekes weboldalról vagy egy játékbeli pillanatról, a képernyőkép készítés segítségével könnyen megoszthatjuk ezeket másokkal. A képernyőkép készítés módja azonban eltérhet az egyes operációs rendszerek között, így érdemes megismerni a különböző lehetőségeket.

Képernyőkép készítése Windows-on

Windows operációs rendszeren a képernyőkép készítés viszonylag egyszerű. A legegyszerűbb módszer a Nyomtatás Képernyő (Print Screen) billentyű használata. Amikor megnyomjuk ezt a billentyűt, a teljes képernyő tartalma másolódik a vágólapra. Ezt követően a képet beilleszthetjük egy képszerkesztő programba, például a Paint-be, és onnan elmenthetjük a kívánt formátumban.Emellett a Windows 10-ben beépített Képernyőkép eszköz is rendelkezésre áll, amely lehetővé teszi a képernyő egy részének vagy az egész képernyőnek a rögzítését. Ezt a funkciót a Windows billentyű + Nyomtatás Képernyő billentyűkombináció megnyomásával érhetjük el.

Képernyőkép készítése macOS-en

macOS operációs rendszeren a képernyőkép készítés kissé eltér a Windows-tól. A legegyszerűbb módszer a Cmd + Shift + 3 billentyűkombináció használata, amely a teljes képernyő tartalmát menti le. Ha csak egy adott ablakot vagy területet szeretnénk rögzíteni, akkor a Cmd + Shift + 4 billentyűkombinációt kell használni, majd kijelölhetjük a kívánt területet.A képernyőképek alapértelmezés szerint a macOS asztalára mentődnek, de a Mentés másként funkcióval más helyre is elmenthetjük őket.

Képernyőkép készítése Linuxon

Linux operációs rendszereken a képernyőkép készítés módja eltérhet a Windows és macOS rendszerektől, mivel a különböző disztribúciók eltérő eszközöket és billentyűkombinációkat használhatnak. Azonban a legtöbb Linux rendszeren a következő módszerek állnak rendelkezésre:

  • Nyomtatás Képernyő (Print Screen) billentyű: Hasonlóan a Windows-hoz, a Print Screen billentyű megnyomásával a teljes képernyő tartalma másolódik a vágólapra.
  • Gnome Screenshot: A Gnome asztali környezetben található beépített képernyőkép készítő eszköz, amely lehetővé teszi a teljes képernyő vagy egy adott terület rögzítését.
  • KDE Spectacle: A KDE asztali környezet saját képernyőkép készítő eszköze, amely számos beállítási lehetőséget kínál a képernyőképek készítéséhez és kezeléséhez.
  • Terminál parancsok: Egyes Linux disztribúciókban a képernyőkép készítés a terminálból is végezhető, például a `scrot` vagy a `gnome-screenshot` parancsok segítségével.

Képernyőkép szerkesztése és megosztása

Miután elkészítettük a képernyőképet, a következő lépés annak szerkesztése és megosztása lehet. A legtöbb operációs rendszer rendelkezik beépített képszerkesztő eszközökkel, mint például a Windows Paint vagy a macOS Preview, amelyekkel egyszerűen elvégezhetjük a szükséges módosításokat a képernyőképen.A képernyőképek szerkesztése során a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Kivágás: A kép egy részének kivágása, hogy csak a lényeges információ maradjon meg.
  • Szöveg hozzáadása: Megjegyzések, magyarázatok vagy címkék hozzáadása a képhez.
  • Rajzolás: Nyilak, körök vagy egyéb rajzok elhelyezése a képen.
  • Fényképezés: A kép fényerejének, kontrasztjának vagy színeinek módosítása.

Miután elkészítettük a kívánt módosításokat, a képernyőképet elmenthetjük a számítógépünkre, majd megoszthatjuk azt másokkal. A megosztás történhet e-mailben, üzenetküldő alkalmazásokban, közösségi médiában vagy akár felhőalapú tárolószolgáltatások segítségével.A képernyőképek megosztása hasznos lehet, ha például:

  • Segítséget kérünk egy problémával kapcsolatban
  • Bemutatunk egy terméket vagy szolgáltatást
  • Megosztunk egy érdekes vagy vicces pillanatot
  • Dokumentálunk egy folyamatot vagy lépéseket

A képernyőképek szerkesztése és megosztása lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kommunikáljunk és együttműködjünk másokkal, legyen szó akár munkahelyi, akár személyes környezetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük