augusztus 29, 2024

Képernyőmentés készítése iPhone-on

A képernyőmentés alapjai

iPhone-on a képernyőmentés készítése egyszerű és gyors folyamat. Függetlenül attól, hogy milyen iPhone modellel rendelkezünk, a lépések nagyjából megegyeznek. A képernyőmentés készítésének alapja, hogy egyidejűleg megnyomjuk a Főoldal gombot és a Bekapcsolás/Alvás gombot. Ezt a műveletet körülbelül 1 másodpercig kell végrehajtani, majd a képernyő villan egyet, jelezve, hogy a mentés sikeresen megtörtént.

Képernyőmentés készítése különböző iPhone modelleken

  • iPhone X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, 13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Max esetén: Egyszerre nyomjuk meg a Hangerő fel és a Bekapcsolás/Alvás gombokat.
  • iPhone 8, 8 Plus, SE ( generáció) esetén: Egyszerre nyomjuk meg a Főoldal és a Bekapcsolás/Alvás gombokat.
  • iPhone 7, 7 Plus esetén: Egyszerre nyomjuk meg a Főoldal és a Bekapcsolás/Alvás gombokat.
  • iPhone 6s, 6s Plus, SE ( generáció), 5s, 5c, 5 esetén: Egyszerre nyomjuk meg a Főoldal és a Bekapcsolás/Alvás gombokat.

A képernyőmentés elérése

Miután elkészítettük a képernyőmentést, az a Fotók alkalmazásban lesz elérhető. Innen könnyedén megoszthatjuk, szerkeszthetjük vagy akár törölhetjük is a mentett képet.

Képernyőmentés megosztása

A képernyőmentés megosztása iPhone-on egyszerű folyamat. Miután a kép megjelenik a Fotók alkalmazásban, kiválaszthatjuk a megosztani kívánt képet, majd a Megosztás ikonra kattintva különböző lehetőségek közül választhatunk: elküldhetjük e-mailben, üzenetben, feltölthetjük közösségi médiába, vagy akár nyomtathatjuk is.

Képernyőmentés szerkesztése

iPhone-on a képernyőmentések szerkesztése is egyszerű feladat. A Fotók alkalmazásban kiválaszthatjuk a mentett képet, majd a Szerkesztés gombra kattintva különféle beállításokat végezhetünk rajta: körberajzolhatunk elemeket, szöveget írhatunk rá, kiemelhetünk részleteket, vagy akár a kép egyes részeit is eltávolíthatjuk. A szerkesztés után a módosított képet elmenthetjük, és megoszthatjuk.

Hogyan kell iphone on screenshotolni

Hogyan készítsünk képernyőmentést iPhone-on

Képernyőmentés készítése

Az iPhone-on a képernyőmentés készítése egyszerű és gyors folyamat. Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyomja meg egyszerre a Főoldal gombot és a Bekapcsológombot. Tartsa lenyomva őket, amíg a képernyő villan, és a készülék hangot ad ki.
  2. A készülék ekkor elkészíti a képernyőmentést, amely a Fotók alkalmazásban fog megjelenni.
  3. Amennyiben a Főoldal gomb nem működik, próbálja meg a Hangerő fel és a Bekapcsológombot egyszerre lenyomni.

Képernyőmentés megosztása

Miután elkészült a képernyőmentés, az alábbi módokon oszthatja meg azt:

  1. Nyissa meg a Fotók alkalmazást, keresse meg a készített képernyőmentést, és koppintson rá. Ezután koppintson a Megosztás ikonra, és válassza ki a megosztani kívánt módot (például üzenetküldés, e-mail, felhőszolgáltatás).
  2. Használhatja a Megosztás lehetőséget közvetlenül a képernyőmentés készítése után is. Miután a készülék elkészítette a mentést, a képernyő alján megjelenik egy előnézeti kép. Koppintson a Megosztás ikonra, és válassza ki a megosztás módját.

Képernyőmentés szerkesztése

Az iPhone lehetővé teszi a készített képernyőmentések egyszerű szerkesztését is:

  1. Nyissa meg a Fotók alkalmazást, és keresse meg a kívánt képernyőmentést.
  2. Koppintson a Szerkesztés gombra.
  3. Használja a rendelkezésre álló eszközöket a kép körülvágására, szöveg hozzáadására, rajzolásra vagy egyéb módosítások elvégzésére.
  4. Mentse el a módosításokat a Kész gombra koppintva.

További tippek

Íme néhány további tipp a képernyőmentések készítésével kapcsolatban:

  • A készített képernyőmentések alapértelmezetten a Fotók alkalmazásban találhatók.
  • A képernyőmentések mentési helye módosítható a Beállítások > Fotók és kamera menüpontban.
  • Képernyőmentés készíthető akár zárt állapotban lévő iPhone-on is.
  • A képernyőmentések készítése nem fogyaszt adatforgalmat.

Összegzés

Az iPhone-on a képernyőmentés készítése egyszerű és gyors folyamat. A Főoldal gomb és a Bekapcsológomb együttes megnyomásával, vagy a Hangerő fel és a Bekapcsológomb használatával készíthetünk képernyőmentést. A mentett képeket a Fotók alkalmazásban találjuk, és onnan megoszthatjuk vagy szerkeszthetjük őket. Néhány további tippet is adtunk a képernyőmentések készítésével kapcsolatban.

Képernyőmentés készítése iPhone-on

Gyors és egyszerű módszer képernyőmentés készítésére

iPhone-on a képernyőmentés készítése egy egyszerű és gyors folyamat. Függetlenül attól, hogy milyen iPhone modellt használsz, a lépések ugyanazok. Ebben a részletes útmutatóban bemutatjuk, hogyan készíthetsz képernyőmentést iPhone-odon, és azt is, hogy miként kezelheted és oszthatod meg azokat.

Hogyan készítsünk képernyőmentést iPhone-on?

A képernyőmentés készítése iPhone-on mindössze néhány lépésből áll:

  1. Nyisd meg azt a képernyőt, amelyről képernyőmentést szeretnél készíteni.
  2. Egyszerre nyomd le a Főoldal gombot és a Bekapcsoló/Alvó gomb gombot. Tartsd lenyomva őket körülbelül 2 másodpercig, amíg a képernyő villan és a kattanás hangját hallod.
  3. A képernyőmentés automatikusan elmentésre kerül a Fotók alkalmazásba.

Képernyőmentés megosztása

Miután elkészítetted a képernyőmentést, a következő lépés, hogy megoszd azt másokkal. Erre több lehetőséged is van:

  • Megosztás üzenetben: Nyisd meg a Fotók alkalmazást, válaszd ki a kívánt képernyőmentést, majd koppints a Megosztás ikonra. Válaszd ki a Üzenet lehetőséget, írd be a címzettet, és küldd el az üzenetet.
  • Megosztás e-mailben: Hasonlóan az üzenetküldéshez, a Fotók alkalmazásban válaszd ki a képernyőmentést, koppints a Megosztás ikonra, és válaszd az E-mail lehetőséget. Írd be a címzett e-mail címét, a tárgyat és a szöveget, majd küldd el az e-mailt.
  • Megosztás közösségi médiában: A Fotók alkalmazásban válaszd ki a képernyőmentést, koppints a Megosztás ikonra, és válaszd ki a megosztani kívánt közösségi média platformot, például Facebookot vagy Twittert.
  • Megosztás felhőszolgáltatásban: A Fotók alkalmazásban válaszd ki a képernyőmentést, koppints a Megosztás ikonra, és válaszd ki a felhőszolgáltatást, például az iCloud-ot vagy a Google Drive-ot, ahol meg szeretnéd osztani a képet.

Képernyőmentés szerkesztése

Ha szeretnéd szerkeszteni a készített képernyőmentést, a Fotók alkalmazásban ezt is megteheted:

  1. Nyisd meg a Fotók alkalmazást, és válaszd ki a kívánt képernyőmentést.
  2. Koppints a Szerkesztés gombra a képernyő alján.
  3. Most már használhatod a különböző szerkesztési eszközöket, mint a körök, nyilak, szöveg hozzáadása, stb.
  4. Ha végeztel a szerkesztéssel, koppints a Kész gombra a mentéshez.

Ezzel a módszerrel könnyen elkészítheted, megoszthatod és szerkesztheted a képernyőmentéseidet iPhone-odon.

Képernyőmentés megosztása

Képernyőmentés készítése iPhone-on

Az iPhone-on készített képernyőmentések számos lehetőséget kínálnak a tartalom megosztására és szerkesztésére. Legyen szó akár egy vicces pillanatról, egy fontos információról vagy egy szép tájképről, a képernyőmentések segítségével könnyen megörökíthetjük és megoszthatjuk ezeket másokkal.

Képernyőmentés megosztása

Miután elkészítettük a kívánt képernyőmentést, a következő lépés annak megosztása. Az iPhone számos lehetőséget kínál erre, legyen szó közösségi médiáról, üzenetküldő alkalmazásokról vagy akár e-mailről.

Közösségi médiában

A közösségi médiában, mint például a Facebook, Instagram vagy Twitter, egyszerűen megoszthatjuk a képernyőmentéseinket. Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy a képeket szöveges kommentárokkal, hashtagekkel és egyéb funkciókkal egészítsük ki, így még érdekesebbé téve a tartalmat.

Üzenetküldő alkalmazásokban

Az iPhone beépített üzenetküldő alkalmazása, az iMessage, lehetővé teszi, hogy a képernyőmentéseket közvetlenül barátainknak, családtagjainknak vagy kollégáinknak küldjük el. Emellett más népszerű üzenetküldő alkalmazások, mint a WhatsApp, a Messenger vagy a Telegram, szintén támogatják a képernyőmentések megosztását.

E-mailben

Ha szeretnénk a képernyőmentéseket e-mailben megosztani, az iPhone Mail alkalmazása könnyen lehetővé teszi ezt. Egyszerűen csatolhatjuk a képeket a levélhez, és elküldhetjük a címzetteknek.

Képernyőmentés szerkesztése

A képernyőmentések megosztása mellett lehetőség van azok szerkesztésére is. Az iPhone beépített Fotók alkalmazása számos eszközt kínál a képek módosítására, mint például a vágás, a szöveg hozzáadása, a rajzolás vagy a különböző szűrők alkalmazása.

Vágás és körülvágás

A Fotók alkalmazásban lehetőség van a képernyőmentések vágására és körülvágására, így a lényeges részekre fókuszálhatunk.

Szöveg hozzáadása

Szöveget is hozzáadhatunk a képernyőmentésekhez, hogy magyarázatot, címkéket vagy egyéb információkat jelenítsünk meg rajtuk.

Rajzolás és annotálás

A Fotók alkalmazás rajzeszközei segítségével a képernyőmentésekre rajzolhatunk, aláhúzhatunk vagy egyéb annotációkat helyezhetünk el.

Szűrők alkalmazása

A különböző szűrők használatával a képernyőmentéseket hangulati elemekkel, művészi hatásokkal vagy egyedi megjelenéssel ruházhatjuk fel.

A képernyőmentések megosztása és szerkesztése számos lehetőséget kínál arra, hogy megosszuk élményeinket, információinkat és kreatív ötleteinket másokkal. Az iPhone-on elérhető eszközök és alkalmazások segítségével könnyen kezelhetjük és testre szabhatjuk a képernyőmentéseinket, hogy azok még jobban tükrözzék személyiségünket és üzeneteinket.

  • Közösségi médiában, például Facebookon, Instagramon vagy Twitteren, megoszthatjuk a képernyőmentéseinket szöveges kommentárokkal, hashtagekkel és egyéb funkciókkal kiegészítve.
  • Az iPhone beépített üzenetküldő alkalmazása, az iMessage, lehetővé teszi, hogy a képernyőmentéseket közvetlenül barátainknak, családtagjainknak vagy kollégáinknak küldjük el.
  • A Fotók alkalmazásban a képernyőmentéseket vághatjuk, körülvághatjuk, szöveggel láthatjuk el, rajzolhatunk rájuk és különböző szűrőket alkalmazhatunk rájuk.

Képernyőmentés szerkesztése

Bevezetés a képernyőmentések szerkesztésébe

Miután sikeresen elkészítettük a képernyőmentésünket iPhone-unkon, gyakran szeretnénk azt szerkeszteni, hogy még jobban megfeleljen a céljainknak. Legyen az kiemelés, szöveg hozzáadása vagy akár a kép kivágása, az iPhone-on számos lehetőség áll rendelkezésünkre a képernyőmentések testreszabására.

Képernyőmentések szerkesztése az iPhone-on

Az iPhone-on beépített szerkesztő eszközök segítségével könnyen módosíthatjuk a készített képernyőmentéseket. Nézzük meg, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre:

Kiemelés

  • A képernyőmentésen belül kijelölhetünk egy területet, amit szeretnénk kiemelni.
  • Használhatjuk a toll eszközt, hogy körberajzoljuk a kiemelni kívánt részt.
  • Választhatunk különböző színű és vastagságú tollakat a kiemeléshez.

Szöveg hozzáadása

  • Szöveget adhatunk hozzá a képernyőmentéshez, hogy további információkat jelenítsünk meg rajta.
  • Kiválaszthatjuk a szöveg betűtípusát, méretét és színét.
  • A szöveget tetszőleges helyre pozicionálhatjuk a képen.

Kivágás

  • Lehetőségünk van a képernyőmentés egy részének kivágására.
  • Kijelölhetjük a kívánt területet, majd alkalmazhatjuk a kivágás funkciót.
  • A kivágott rész külön mentésre kerül, míg az eredeti kép is megmarad.

Egyéb szerkesztési lehetőségek

Az alapvető szerkesztési funkciók mellett az iPhone-on számos további lehetőség áll rendelkezésünkre a képernyőmentések testreszabására:

  • Rajzolás: Különböző színű és vastagságú rajzeszközökkel kiegészíthetjük a képernyőmentést.
  • Szűrők: Alkalmazhatunk különféle szűrőket a kép hangulatának megváltoztatására.
  • Forgatás: Elforgathatjuk a képernyőmentést, ha az nem a megfelelő orientációban készült el.
  • Méretezés: Módosíthatjuk a kép méretét, ha az nem felel meg a céljainknak.

Képernyőmentések megosztása

Miután elkészítettük és szerkesztettük a képernyőmentésünket, szeretnénk azt megosztani másokkal. Az iPhone-on erre is számos lehetőség áll rendelkezésünkre:

  • Üzenetküldés: Elküldhetjük a képernyőmentést közvetlenül üzenetben barátainknak vagy családtagjainknak.
  • E-mail: Csatolhatjuk a képernyőmentést e-mail üzenethez, hogy elküldjük azt bárkinek.
  • Közösségi média: Feltölthetjük a képernyőmentést közösségi média platformokra, mint például Facebook, Instagram vagy Twitter.
  • Felhő szolgáltatások: Menthetjük a képernyőmentést felhő alapú tárhelyszolgáltatásokba, mint az iCloud, Google Drive vagy Dropbox.

Összegzés

Az iPhone-on számos lehetőség áll rendelkezésünkre a készített képernyőmentések szerkesztésére és megosztására. A beépített szerkesztő eszközök segítségével kiemelhetünk, szöveget adhatunk hozzá, vagy akár ki is vághatjuk a kép egy részét. Emellett további funkciókat, mint rajzolást, szűrőket vagy méretezést is alkalmazhatunk a képernyőmentések testreszabására. Végül a megosztás is egyszerű, hiszen elküldhetjük üzenetben, e-mailben, feltölthetjük közösségi médiába vagy felhő szolgáltatásokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük