augusztus 26, 2024

Alkatrészek kiválasztása

A számítógép összeállításának első és talán legfontosabb lépése az alkatrészek kiválasztása. Minden egyes komponens gondos mérlegelést igényel, hiszen ezek együttesen határozzák meg a gép teljesítményét, funkcionalitását és kompatibilitását. Ebben a részben részletesen bemutatjuk, mire kell figyelni az egyes alkatrészek kiválasztásakor.

Processzor (CPU)

A processzor, más néven központi feldolgozó egység (CPU) a számítógép „agya”, amely a legfontosabb számítási feladatokat végzi. Amikor a számítógép-összeállítás mellett döntünk, a processzor kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Figyelembe kell venni a processzor teljesítményét, magok számát, órajel-sebességét és energiafogyasztását. Általában az Intel Core i5, i7 vagy i9, illetve az AMD Ryzen processzorok a legmegfelelőbbek a legtöbb felhasználó számára.

Alaplap (Motherboard)

Az alaplap a számítógép gerince, amely összekapcsolja és koordinálja az összes többi alkatrészt. Fontos, hogy az alaplap kompatibilis legyen a kiválasztott processzorral, támogassa a memória típusát és sebességét, valamint rendelkezzen a szükséges csatlakozókkal a többi komponens számára. Az alaplapok különböző méretekben és chipkészletekkel érhetők el, így érdemes alaposan áttanulmányozni a specifikációkat.

Memória (RAM)

A memória (RAM) felelős a számítógép gyors adathozzáférésért és -feldolgozásért. Minél több memória áll rendelkezésre, annál jobban teljesít a gép a többfeladatos munkavégzés, a nagy fájlok kezelése és a grafikai alkalmazások futtatása során. Általában a DDR4 memóriatípus a legkorszerűbb választás, de fontos, hogy az alaplap által támogatott sebességet és kapacitást válasszuk.

Tároló (Storage)

A tároló, vagyis a merevlemez (HDD) vagy a szilárdtest meghajtó (SSD) felelős a fájlok, programok és operációs rendszer tárolásáért. Az SSD-k gyorsabbak és megbízhatóbbak, de drágábbak, míg a hagyományos HDD-k nagyobb kapacitással rendelkeznek, de lassabbak. Érdemes a két megoldást kombinálni: egy kisebb SSD a rendszer és a legfontosabb alkalmazások számára, valamint egy nagyobb HDD a fájlok tárolására.

Videókártya

A videókártya felelős a grafikai megjelenítésért, így különösen fontos szerepet játszik a játékok, 3D-s alkalmazások és videószerkesztés során. Az NVIDIA GeForce és az AMD Radeon videókártyák a leggyakoribb választások. A kiválasztásnál vegyük figyelembe a kártya teljesítményét, memóriaméretét és a támogatott technológiákat.

Tápegység (PSU)

A tápegység biztosítja az összes alkatrész számára a szükséges elektromos energiát. Fontos, hogy a tápegység teljesítménye elegendő legyen a rendszer működtetéséhez, és kompatibilis legyen a többi komponenssel. Általában a 500-700 wattos tápegységek megfelelőek a legtöbb felhasználó számára.

Ház (Case)

A számítógépház védi és rendezi el az alkatrészeket. Fontos, hogy a kiválasztott ház mérete és kialakítása illeszkedjen a választott alkatrészekhez, biztosítsa a megfelelő hűtést, és lehetővé tegye a könnyű hozzáférést és bővíthetőséget.

Alkatrészek összeszerelése

Miután kiválasztottuk a megfelelő alkatrészeket, következhet az összeszerelés. Ez a folyamat némi előkészületet és óvatosságot igényel, de ha követjük a lépéseket, akkor egy működőképes számítógépet kapunk.

Előkészületek

  • Gondoskodj egy tiszta, jól megvilágított munkaterületről.
  • Készítsd elő az összes szükséges eszközt, például csavarhúzót, antisztatikus csuklópántot és kábelvágót.
  • Olvasd el figyelmesen az alkatrészek használati útmutatóit.
  • Győződj meg arról, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással.

Összeszerelés lépései

  1. Szereld be az alaplapot a házba, és csatlakoztasd a tápegységet.
  2. Helyezd be a processzort az alaplapba, és szereld fel a hűtőventilátort.
  3. Telepítsd a memóriamodulokat az alaplapra.
  4. Csatlakoztasd a merevlemezt(eke)t és az SSD-t az alaplapra.
  5. Szereld be a videókártyát az alaplapra.
  6. Csatlakoztasd a perifériákat, mint a billentyűzet, egér és monitor.
  7. Ellenőrizd, hogy minden csatlakozás megfelelő, és a kábelek rendezetten futnak.
  8. Kapcsold be a számítógépet, és ellenőrizd, hogy minden alkatrész megfelelően működik.

Operációs rendszer telepítése

Miután sikeresen összeszerelted a számítógépet, a következő lépés az operációs rendszer telepítése. Ebben a részben bemutatjuk, hogyan kell ezt a folyamatot elvégezni.

Előkészületek

  • Szerezz be egy telepítő lemezt vagy USB-meghajtót a választott operációs rendszerrel.
  • Ellenőrizd, hogy a számítógép BIOS-a támogatja a kiválasztott operációs rendszert.
  • Készíts biztonsági mentést a fontos adataidról, ha van már adat a gépen.

Telepítési lépések

  1. Helyezd be a telepítő lemezt vagy csatlakoztasd a USB-meghajtót a számítógéphez.
  2. Lépj be a BIOS-ba, és állítsd be a rendszert, hogy a telepítő lemezről vagy USB-ről induljon.
  3. Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés végrehajtásához.
  4. Válaszd ki a partíciót vagy meghajtót, ahova telepíteni szeretnéd az operációs rendszert.
  5. Állítsd be a kívánt beállításokat, mint a felhasználói fiók, időzóna és hálózati kapcsolat.
  6. Várj, amíg a telepítés befejeződik, és a rendszer újraindul.
  7. Végezd el a szükséges frissítéseket és konfigurációs lépéseket.

Szoftverek telepítése

Miután sikeresen telepítetted az operációs rendszert, a következő lépés a szükséges szoftverek telepítése. Ebben a részben áttekintjük, milyen típusú szoftvereket érdemes telepíteni, és hogyan kell ezt a folyamatot végrehajtani.

Alapvető szoftverek

  • Böngésző (pl. Google Chrome, Mozilla Firefox)
  • Irodai csomag (pl. Microsoft Office, LibreOffice)
  • Multimédia lejátszó (pl. VLC Media Player)
  • Antivírus és tűzfal (pl. Windows Defender, Malwarebytes)

Telepítési lépések

  1. Keress meg és töltsd le a kívánt szoftverek telepítőit az interneten.
  2. Futtasd a telepítőket, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.
  3. Fogadd el a licencszerződéseket, és válaszd ki a kívánt telepítési beállításokat.
  4. Várj, amíg a telepítés befejeződik.
  5. Indítsd el a telepített szoftvereket, és végezd el a szükséges konfigurációs lépéseket.

Speciális szoftverek

Azon felül, hogy az alapvető szoftvereket telepíted, érdemes megfontolni a speciális igényeidnek megfelelő programok telepítését is, például:

  • Játékok (pl. Steam, Epic Games Launcher)
  • Grafikai szerkesztők (pl. Adobe Photoshop, GIMP)
  • Videószerkesztők (pl. Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve)
  • Fejlesztői eszközök (pl. Visual Studio Code, IntelliJ IDEA)

Ezeknek a speciális szoftvereknek a telepítése hasonló módon történik, mint az alapvető programoké, de érdemes ellenőrizni a rendszerkövetelményeket, és követni a gyártó telepítési útmutatóját.

Hogyan kell összerakni egy pc-t

Alkatrészek kiválasztása

Az első és talán legfontosabb lépés egy számítógép összeállításakor az alkatrészek kiválasztása. Minden egyes komponens gondos mérlegelést igényel, hiszen ezek együttesen határozzák meg a gép teljesítményét, funkcionalitását és megbízhatóságát. Ebben a részben részletesen áttekintjük, mire kell figyelni az egyes alkatrészek kiválasztásakor.

Processzor (CPU)

A processzor, más néven központi feldolgozó egység (CPU) a számítógép „agya”, amely a legfontosabb szerepet játssza a teljesítmény meghatározásában. Amikor a processzort választjuk, a következő tényezőket kell figyelembe venni:

  • Mag-szám: Minél több mag van a processzorban, annál több feladatot tud párhuzamosan végrehajtani. Napjainkban a 4-8 magos processzorok a leggyakoribbak, de a 12-16 magos változatok is elérhetők.
  • Órajel-sebesség: Ez határozza meg, hogy a processzor milyen gyorsan tudja végrehajtani az utasításokat. Általában minél magasabb az órajel-sebesség, annál jobb a teljesítmény.
  • Architektúra: A legismertebb processzorok az Intel Core és AMD Ryzen sorozatok, amelyek eltérő teljesítményt és energiahatékonyságot nyújtanak.
  • Hűtés: A processzor hőtermelése miatt fontos, hogy megfelelő hűtőrendszert válasszunk hozzá, különben a teljesítmény csökkenhet vagy akár a rendszer le is állhat.

Alaplap (Motherboard)

Az alaplap az a központi egység, amely összekapcsolja és koordinálja a számítógép összes alkatrészét. Az alaplap kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Processzor foglalat (socket): Az alaplap foglalatának kompatibilisnek kell lennie a választott processzorral.
  • Memória típus és sebesség: Az alaplap támogatja-e a kívánt memória típust (pl. DDR4) és sebességet.
  • Bővítési lehetőségek: Hány PCI, PCIe és M.2 bővítőhely van az alaplapon a videokártya, SSD-k és egyéb kiegészítők számára.
  • Portok és csatlakozók: Elég USB, HDMI, DisplayPort és egyéb port van-e az alaplapon a perifériák csatlakoztatásához.
  • Energiaellátás: Megfelelő méretű tápegységet tud-e biztosítani az alaplap az összes komponens számára.

Memória (RAM)

A memória (RAM) felelős a számítógép gyors adathozzáféréséért és -feldolgozásáért. A memória kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Memória típus: A legújabb szabvány a DDR4, de a DDR3 is még használatos.
  • Memória sebesség: Minél magasabb a memória sebessége (MHz-ben mérve), annál jobb a teljesítmény.
  • Memória méret: Általában minél több RAM-ot használunk, annál jobban teljesít a számítógép, de a szükséges mennyiség függ a felhasználási céltól.
  • Memória sávszélesség: Ezt a specifikációt is érdemes figyelembe venni, mert ez határozza meg, hogy mennyi adat tud egyszerre áramlani a memórián keresztül.

Videokártya

A videokártya felelős a grafikus megjelenítésért, így különösen fontos szerepet játszik játékok, videószerkesztés és 3D-s alkalmazások esetén. A videokártya kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Grafikus processzor (GPU): A GPU típusa és teljesítménye határozza meg a videokártya képességeit.
  • Videomemória: Minél több videomemóriával rendelkezik a kártya, annál nagyobb felbontásban és részletgazdagságban tud megjeleníteni.
  • Energiaigény: A videokártya teljesítményével arányosan nő az energiaigénye is, ezért fontos, hogy a tápegység ezt ki tudja elégíteni.
  • Csatlakozók: Ellenőrizni kell, hogy a videokártya rendelkezik-e a szükséges kimeneti csatlakozókkal (HDMI, DisplayPort, DVI).

Tárolóeszközök (HDD, SSD)

A tárolóeszközök felelősek az adatok hosszú távú megőrzéséért. Manapság a legelterjedtebbek a hagyományos merevlemezek (HDD) és a gyorsabb, de drágább SSD-k. A tárolóeszközök kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Kapacitás: Mekkora adatmennyiség tárolására van szükség? A HDD-k általában nagyobb kapacitásúak, míg az SSD-k kisebb méretűek.
  • Sebesség: Az SSD-k sokkal gyorsabbak az adatok olvasása és írása terén, mint a hagyományos HDD-k.
  • Megbízhatóság: Az SSD-k kevésbé hajlamosak meghibásodásra, mint a mozgó alkatrészekkel rendelkező HDD-k.
  • Energiafogyasztás: Az SSD-k általában energiatakarékosabbak, mint a HDD-k.

Tápegység

A tápegység felelős az összes alkatrész megfelelő áramellátásáért. A tápegység kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Teljesítmény: A tápegység teljesítményének (wattban mérve) elegendőnek kell lennie az összes alkatrész működtetéséhez.
  • Hatékonyság: Minél magasabb a tápegység hatékonysági minősítése (pl. 80 Plus), annál kevesebb energiát pazarol el.
  • Csatlakozók: Ellenőrizni kell, hogy a tápegység rendelkezik-e a szükséges csatlakozókkal az alkatrészek számára.
  • Minőség: Érdemes megbízható gyártótól származó, minőségi tápegységet választani a rendszer stabilitása érdekében.

Ház (Számítógépház)

A számítógépház foglalja magába az összes alkatrészt, és biztosítja a megfelelő hűtést. A ház kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

  • Méret: A ház mérete illeszkedjen az alkatrészek méretéhez és a kívánt elrendezéshez.
  • Hűtés: Elég hely legyen a hűtőventilátorok és hűtőbordák számára, valamint megfelelő légáramlás biztosítása.
  • Bővíthetőség: Legyen elég hely a későbbi bővítésekhez, mint például további merevlemezek vagy videokártyák.
  • Dizájn: A ház külső megjelenése is fontos szempont lehet, ha a számítógép látható helyen lesz elhelyezve.

Ezek az alkatrészek alkotják egy számítógép alapvető felépítését. A megfelelő alkatrészek kiválasztása kulcsfontosságú a kívánt teljesítmény, funkcionalitás és megbízhatóság eléréséhez. A következő lépés az alkatrészek tényleges összeszerelése lesz.

Alkatrészek összeszerelése

A számítógép-összeállítás kulcslépései

Az alkatrészek összeszerelése a számítógép-építés egyik legfontosabb és legizgalmasabb része. Ebben a folyamatban kell gondosan elhelyezni és csatlakoztatni az egyes komponenseket, hogy a végeredmény egy stabil, megbízható és hatékony számítógép legyen. Lássuk, mire kell figyelni az alkatrészek összeszerelése során!

Előkészületek

Mielőtt hozzáfognánk az alkatrészek összerakásához, néhány fontos előkészületi lépést érdemes megtenni:

  • Gondosan csomagold ki az alkatrészeket, és ellenőrizd, hogy minden megérkezett-e, amit rendeltél.
  • Készítsd elő a munkaterületet: legyen elegendő hely, jó megvilágítás és tiszta, statikamentes felület.
  • Öltözz antisztatikus karkötőt, hogy elkerüld az elektrosztatikus kisüléseket, amelyek károsíthatják az alkatrészeket.
  • Tanulmányozd át az egyes alkatrészek használati útmutatóit, hogy tisztában legyél a helyes csatlakoztatási módokkal.

Az alaplap beszerelése

Az alaplap a számítógép központi eleme, erre csatlakoznak a többi komponensek. Ennek a beszerelése a kezdő lépés:

  1. Helyezd az alaplapot a számítógépház megfelelő pozíciójába.
  2. Rögzítsd az alaplapot a házban található rögzítőpontokhoz a mellékelt csavarok segítségével.
  3. Ügyelj arra, hogy az alaplap ne érjen hozzá a házhoz, mert az rövidzárlatot okozhat.

A processzor beszerelése

A processzor, más néven CPU, a számítógép „agya”, ezért különösen fontos, hogy megfelelően helyezzük be:

  1. Óvatosan emeld ki a processzort a csomagolásából, ügyelve arra, hogy ne érintsd meg a lábacskáit.
  2. Nyisd ki az alaplapon található processzorfoglalatot, és helyezd be a processzort a foglalat megfelelő irányba.
  3. Zárd le a processzorfoglalatot, és rögzítsd a helyén.
  4. Alkalmazz hővezető pasztát a processzor tetejére, majd szereld fel rá a hűtőventilátort.

A memóriamodul(ok) beszerelése

A memóriamodulok, más néven RAM-ok, biztosítják a számítógép gyors működését. Ezek beszerelése a következőképpen történik:

  1. Keresd meg az alaplapon a memóriamodulok számára kialakított foglalatokat.
  2. Óvatosan helyezd be a memóriamodulokat a foglalatokba, ügyelve arra, hogy a modul csatlakozója teljesen illeszkedjen a foglalatba.
  3. Nyomd le a memóriamodulokat, amíg a rögzítőfülek a helyükre nem kattannak.

A tápegység beszerelése

A tápegység felelős a számítógép összes alkatrészének áramellátásáért, ezért fontos, hogy megfelelően legyen beépítve:

  1. Helyezd be a tápegységet a számítógépház erre kialakított rekeszébe.
  2. Rögzítsd a tápegységet a házban található csavarokkal.
  3. Csatlakoztasd a tápegység kábeleinek végeit az alaplaphoz, a processzorhoz, a merevlemezhez és egyéb eszközökhöz.

A grafikus kártya beszerelése

A grafikus kártya felelős a számítógép képi megjelenítéséért, ezért fontos, hogy megfelelően legyen beépítve:

  1. Keresd meg az alaplapon a grafikus kártya számára kialakított PCIe x16-os foglalatot.
  2. Óvatosan helyezd be a grafikus kártyát a foglalatba, ügyelve arra, hogy a kártya csatlakozója teljesen illeszkedjen.
  3. Rögzítsd a grafikus kártyát a számítógépház hátlapján található csavarokkal.
  4. Csatlakoztasd a tápegység kábeleinek végeit a grafikus kártyához.

Egyéb eszközök beszerelése

A számítógép felépítése során még számos egyéb eszközt is be kell építeni, mint például a merevlemezeket, SSD-ket, optikai meghajtókat és egyéb perifériákat. Ezek beszerelése hasonló elvek szerint történik, mint a fent ismertetett alkatrészeké.

Kábelezés és rendszerezés

Miután minden alkatrészt beépítettünk, a következő lépés a kábelezés és a rendszerezés:

  • Gondosan vezessed el és rögzítsd a kábeleket, hogy ne legyenek lazán lógó, rendezetlen vezetékek.
  • Használj kábelkötegelőket vagy kábelcsatornákat a kábelek rendezéséhez.
  • Ügyelj arra, hogy a kábelek ne akadályozzák a levegő áramlását a számítógépházban, mert az hőproblémákat okozhat.

Végellenőrzés

Mielőtt bekapcsolnánk a számítógépet, érdemes még egyszer átnézni az összeszerelést:

  • Ellenőrizd, hogy minden alkatrész megfelelően van-e beépítve és rögzítve.
  • Győződj meg arról, hogy a kábelezés rendezett és nem akadályozza a légáramlást.
  • Nézd át, hogy minden csatlakozás szilárdan van-e a helyén.

Csak ezt követően kapcsolhatjuk be a számítógépet, és kezdhetjük meg a további beállításokat, mint például az operációs rendszer telepítése.

Operációs rendszer telepítése

Miután összeszerelted a számítógép hardverét, a következő lépés az operációs rendszer telepítése. Az operációs rendszer biztosítja az alapvető funkciókat és interfészt a számítógép és a felhasználó között. A megfelelő operációs rendszer kiválasztása és telepítése kulcsfontosságú a számítógép optimális működése szempontjából.

Operációs rendszer kiválasztása

Az operációs rendszer kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni:

  • Kompatibilitás a hardverrel: Győződj meg róla, hogy a választott operációs rendszer támogatja a számítógépedben található hardverkomponenseket.
  • Felhasználói igények: Gondold át, hogy milyen feladatokra fogod használni a számítógépet, és válassz olyan operációs rendszert, amely jól támogatja ezeket a funkciókat.
  • Személyes preferenciák: Vedd figyelembe a saját tapasztalataidat és preferenciáidat az operációs rendszerek használatával kapcsolatban.
  • Költségek: Egyes operációs rendszerek ingyenesek, míg mások fizetősek. Határozd meg a rendelkezésre álló költségkeretet.

Operációs rendszer telepítése

A telepítési folyamat a következő lépésekből áll: Készítsd elő a telepítési médiumot: Letöltheted az operációs rendszer ISO-fájlját, és azt egy USB-meghajtóra vagy DVD-re írod. Állítsd be a BIOS-t: Lépj be a BIOS-ba, és állítsd be a rendszert, hogy a telepítési médiumról induljon el. Indítsd el a telepítést: Helyezd be a telepítési médiumot, és indítsd el a telepítési folyamatot. Kövessed a telepítő utasításait: A telepítő lépésről lépésre végigvezet a telepítési folyamaton. Ügyelj arra, hogy a megfelelő beállításokat válaszd ki. Frissítsd a rendszert: Miután befejeződött a telepítés, frissítsd az operációs rendszert a legújabb biztonsági javításokkal és frissítésekkel.

Operációs rendszer konfigurálása

Miután sikeresen telepítetted az operációs rendszert, a következő lépés annak konfigurálása:

  • Állítsd be a felhasználói fiókokat és jogosultságokat.
  • Konfiguráld a hálózati beállításokat, ha szükséges.
  • Telepítsd a szükséges szoftvereket és illesztőprogramokat.
  • Állítsd be a biztonsági beállításokat, például a tűzfalat és a vírusirtót.
  • Optimalizáld a teljesítményt a rendszer-erőforrások kezelésével.

Az operációs rendszer telepítése és konfigurálása kulcsfontosságú lépés a számítógép üzembe helyezésében. Gondosan végezd el ezeket a feladatokat, hogy biztosítsd a számítógép stabil és hatékony működését.

Szoftverek telepítése

Miután sikeresen összeszerelted a számítógéped, a következő lépés a szükséges szoftverek telepítése. Ez kulcsfontosságú lépés, hiszen a hardver önmagában nem elég, a megfelelő szoftverek nélkül a gép nem tudja ellátni a kívánt funkciókat. Ebben a részben részletesen bemutatjuk, hogyan kell telepíteni a legfontosabb szoftvereket.

Operációs rendszer telepítése

Az első és legfontosabb szoftver, amit telepítened kell, az operációs rendszer. Ez biztosítja a számítógép alapvető működését, és lehetővé teszi a többi szoftver futtatását. A leggyakrabban használt operációs rendszerek a Windows, a macOS és a különböző Linux disztribúciók.

Illesztőprogramok telepítése

Miután telepítetted az operációs rendszert, a következő lépés az illesztőprogramok (más néven driverkek) telepítése. Az illesztőprogramok biztosítják a kapcsolatot a hardver és a szoftver között, lehetővé téve, hogy a különböző alkatrészek megfelelően működjenek. Fontos, hogy a legfrissebb illesztőprogramokat telepítsd, hogy elkerüld a kompatibilitási problémákat.

Alapvető szoftverek telepítése

A következő lépés az alapvető szoftverek telepítése. Ide tartoznak például:

  • Böngésző (pl. Google Chrome, Mozilla Firefox)
  • Irodai csomag (pl. Microsoft Office, LibreOffice)
  • Multimédiás lejátszó (pl. VLC Media Player)
  • Tömörítő/kicsomagoló program (pl. 7-Zip)
  • Vírusirtó (pl. Windows Defender, Avast)

Ezek a szoftverek alapvető funkciókat biztosítanak a mindennapi használathoz.

Egyéb szoftverek telepítése

Azon kívül, hogy telepíted az alapvető szoftvereket, érdemes további, egyéni igényeidnek megfelelő programokat is telepíteni. Ezek lehetnek például:

  • Grafikai szerkesztő (pl. Adobe Photoshop, GIMP)
  • Videószerkesztő (pl. Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve)
  • Fejlesztői eszközök (pl. Visual Studio Code, IntelliJ IDEA)
  • Játékok (pl. Steam, Epic Games Launcher)
  • Felhőalapú tárolók (pl. Google Drive, Dropbox)

Ezek a szoftverek kiegészítik az alapvető funkcionalitást, és lehetővé teszik, hogy a számítógéped jobban illeszkedjen a te egyéni igényeidhez.

Szoftverek frissítése

Fontos, hogy a telepített szoftvereket rendszeresen frissítsd. A gyártók gyakran adnak ki biztonsági és funkcionalitási frissítéseket, amelyek javítják a szoftverek működését és biztonságát. Érdemes bekapcsolni az automatikus frissítéseket, hogy a lehető legfrissebb verziókat használd.

Összegzés

A szoftverek telepítése elengedhetetlen lépés a számítógép üzembe helyezése során. Kezdd az operációs rendszer telepítésével, majd telepítsd a szükséges illesztőprogramokat és alapvető szoftvereket. Ezután szabd testre a gépet a saját igényeidnek megfelelő további szoftverekkel. Ne feledkezz meg a rendszeres frissítésekről sem, hogy a számítógéped mindig a legbiztonságosabb és leghatékonyabb állapotban legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük